Botoks(Botox - OnaBotulinumToxinA)

Botox laboratuvar şartlarında "Clostridum Botulinum" isimli bir mikroorganizma tarafından üretilen proteinin, üst düzey teknolojiler ile saflaştırılması sonucu elde edilen protein yapısında bir ilaçtır. Botoks sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin (asetilkolin) salınımını engelleyip, sinir iletimini durdurarak etkisini gösterir. Botoks’dan etki mekanizması nedeni ile tıpta birçok alanda yararlanılmaktadır. Bölgesel aşırı kasılmanın sorun olarak ortaya çıktığı şaşılık ve felç tedavileri, ayrıca aşırı terlemeden , kırışıklık tedavisine kadar pek çok alanda güvenle kullanılabilir. Botoks kas dokusuna ya da başka bir dokuya zarar vermez.Botoks ter bezlerine uygulandığında, ter bezleri ile sinir uçlarındaki iletimi de durdurarak ter bezlerinin çalışması azaltılabilir. Vücudun en çok terleyen bölgeleri avuç içleri ve koltuk altı bölgesidir. Aşırı terleme ve buna bağlı ter kokusu şikayeti olan kişilerin terleyen bölgelerine botoks uygulandığında şikayetlerinde düzelme sağlanır.

Botox Kullanım Alanları

• Alın ve kaş arası mimikler
• Kaş çatma çizgileri
• Göz dış kısmındaki kaz ayağı çizgileri
• Üst dudak üzeri kırışıklıklar
• Kaş kaldırma
• Burun sırtı çizgileri

• Düşük ağız kenarları
• Boyun kırışıklıkları
• Boyun bantları
• El ve koltuk altı terlemesi
• Migren türü baş ağrıları
• Çiğneme kası hipertrofisi

Botox'un Ömrü Nedir?

Uygulandıktan 24-72 saat sonra etkisini belli eder ve 7-14 gün içerisinde etkisi tam olarak ortaya çıkar. Ortalama 3-6 ay gibi bir süre boyunca etkisini sürdürebilir. Tekrar edilen uygulamalar ile daha kalıcı sonuçlar sağlanır.


Botox Nasıl Uygulanır?

Kozmetik amaçlı botox yöntemleri kolay ve güvenlidir. Küçük bir iğne ile çok az bir miktarda Botox'un yüzün kısmi noktalarına enjekte edilmesi ile gerçekleştirilir. Botox uygulama öncesi serum fizyolojik ile sulandırılır. Uygulama öncesi bir anestezi gerektirmez ve hemen sonrasında da hasta günlük yaşamına dönebilir.


Botoks Kimlere Uygulanamaz?

Sinir ve kas sistemine ait hastalığı olan kişilere (myastenia gravis, Eaton Lambert sendromu gibi), uygulama alanında aktif enfeksiyonu olanlara, hamilelere, emzirenlere uygulanmamalıdır.


Botoks ile Aşırı Terleme Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gençleştirme için yapılan botoks tedavisi, aynı uygulama şekli ve etki mekanizması ile terleme problemi için yapılır. Uygulama alanı lokal anestezi kremi ile uyuşturulur.Botoks toksini enjeksiyon ile hedeflenen noktalara yapılır. Tüm alan bu şekilde işlemden geçirildiğinde uygulama tamamlanmış olur.


Terleme Tedavisi İçin Botox Hangi Alanlara Yapılır?

Kol altı, avuç içleri, öğüs arası, ayaklar ve diz arkaları gibi bölgelere yapılır.


Terleme Tedavisi İçin Yapılan Botoks Ne Kadar Süre Kalıcılık Sağlar?

Bu uygulama en fazla 6 ay kalıcılık sağlamaktadır. Etkisi geçen botox işlemi yenilenebilir.


Ergenlik Çağındaki Gençlere Aşırı Terleme Tedavisi İçin Botoks Uygulanabilir Mi?

Hayır. Çünkü ergenlik çağında yaşanan terleme problemi, ergenlik dönemi sonrasında kendiliğinden iyileşebilir. İyileşmeyen durumlarda ilaç tedavisi denenmeli ve ergenlik çağından sonra bir kaç sene sonrasında ancak botox tedavisi alternatif olarak düşünülmelidir.


Aşırı Terleme Tedavisi İçin Botoks Fiyatları Nelerdir?

Aşırı terleme tedavisi botoks fiyatlarını etkileyen faktörler vardır. Bu faktörler uygulama yapılacak alan ve alan sayısı, problem derecesidir. Buna ek olarak T.C Sağlık Bakanlığı onayıyla ve gözetimiyle işlem yapan yerler, web sitelerinde fiyat belirtememektedir. Detaylı bilgi ve botoks(botox) fiyatları için Ankara, Çayyolu, Ümitköy şubemizi arayarak randevu alabilirsiniz.


Doktorunuza Sorun